На 1 юни т.г. ще бъде даден официален старт на удоволствията в Слънчев бряг. Тогава започва началото на сезона на Южния плаж в курорта. Осигурени са достатъчно паркоместа, медицински пункт с оборудване, реанимационен екип, съблекални , душове, кошчета, чисто нови чадъри.

Изграждат се рампите за инвалиди и специални пътеки, които ще отвеждат на крачка от вълните. И това лято плажът ще бъде максимално достъпен за хората със специални нужди, увери управителят на ивицата Кирил Спасов. Той информира, че плажът за поредeн път е носител на Международния екологичен приз „Син флаг”.

По цялата дължина на концесионната южна ивица ще има обходни двойки морски спасители. Началото на сезона ще започне с три двойки, спасителни лодки и джетове. Дежурствата ще са от 1 юни до края на септември. От 8.00 до 18.00 часа ще е работното време на морските и здравни специалисти, които ще се грижат за комфорта, сигурността и здравето на летовниците.

Морските спасители ще бъдат в този състав до 15 юни. На следващия ден, 16 юни, към тях ще се присъединят още 6 спасители. На 1 юли спасителите от 12 ще се увеличат на 18. Разкритите постове тогава ще бъдат 9. На тях ще дежурят по двама души. До края на сезона, концесионерът има право по Закон да редуцира поетапно техния брой в зависимост от посещаемостта на плажуващите на ивицата.