Челен опит! Узбекистан плаща по 3000 долара на всеки турист, ако се зарази с коронавирус

img

Ако сте решили да пътувате някъде в следващите месеци, а един от възможните избори за дестинация е Узбекистан, то вероятността да се заразите от коронавирус там е минимална. Или поне така смята правителството на страната.

Всъщност числата говорят сами за това - в Узбекистан живеят над 33 милиона души, като там досега има само 19 починали, които доказано са били заразени с вируса.

Заради това властите в страната смятат, че са едно от най-безопасните места за пътувания през тази година. Ето защо те се надяват да привлекат повече посетители с кампанията си "Safe Travel Guaranteed". Тя ще предлага компенсация от 3000 долара за посетители, които се окажат заразени след посещението си там, разказват от Business Insider.

Узбекистанският президент Шавкат Мирзийоев е подписал декрет през тази седмица, според който средната сума на разходите за лечение на коронавирус в страната е именно 3000 долара.

"Искаме да успокоим туристите, които искат да дойдат в Узбекистан", казва Софи Иботсон, която е туристически представител на страната във Великобритания.

"Правителството е толкова убедено, че нивото на сигурността и хигиенните мерки в сектора ще защитят туристите от заразяване, че президентът и е готов да каже: "Ако се заразите с коронавирус по време на вашата почивка в Узбекистан, ние ще ви компенсираме", обяснява тя.

Разбира се, има уловка за посетителите, които ще могат да получат компенсацията. Те ще бъдат задължени да направят обиколката си в страната с местен гид.

Гидовете, както и местата за настаняване и дори забележителностите ще трябва да покрият строги санитарни изисквания, за да получат сертификат, който да гарантира тяхната безопасност.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав