Президентът Румен Радев смята, че прокуратурата все повече се очертава като политически играч, който подпомага кризисния пиар на премиера.

Прокуратурата: Бобоков и Узунов обсъждали 6 месеца ход на дело
Всъщност прокуратурата дава тон за погазване на закона - не спазва следствената тайна, произволно решава кое е "висок обществен интерес" и кое - не, навлиза в сферите на други институции без необходимите правомощия и капацитет, заяви пред журналисти той.
Държавният глава коментира за първи път разпространената от специализираната прокуратура комуникация между бизнесмена Пламен Бобоков и секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

Президентът каза, че екипът му е стабилен. Радев смята, че с думите си, че "скандалите в кабинета застрашават държавното обвинение", главният прокурор Иван Гешев признава, че ще брани правителството, а не закона, предаде БНР.

Държавният глава направи изявление пред журналисти преди участието си в конференция за бъдещето на Европейския съюз, организирана от Института за икономика и международни отношения и Фондация "Фридрих Еберт".