„Решили сме днес да отворим границите. Ето един прекрасен пример за това как българите могат да подкрепят туристическия бранш, а не да протестират срещу него и да избират други туристически дестинации. Браншът трябва да привлече половин милион българи, които ще отидат да си изхарчат парите в Гърция. Това трябва да е диалогът на туристическия бранш с хората. Трябва да им се каже: "Елате, рибата ни е по-прясна, по-хубава, по-евтина, хотелите са ни по-хубави, по-чисти, по-сигурни”, заяви премиерът Бойко Борисов пред медиите днес, докато беше на инспекция на ключови инфраструктурни обекти в Северозапада. .

„Редно ли е да даваме пари, а българите, платежоспособните, да отиват в Гърция? Ние даваме пари – ето 60/40, но диалогът е с хората – те трябва да рекламират, да поемат ангажимента. Държавният бюджет е на всички, той е един.”, посочи още премиерът.

Премиерът Борисов изтъкна, че държавата подкрепя възстановяването на всички сектори, засегнати от пандемията COVID-19. „В България отворихме обектите преди останалите държави. Бяхме смели и отговорни, ползвахме медицинската експертиза. Българската икономика и стопанство заработиха по-рано“, отбеляза министър-председателят.