Да разчистим бетона от Черноморието, призова президентът

img

Бетонът на много места по българското Черноморие е паметник на беззаконието и безнаказаността, издигнат със съдействието на много институции. Крайно време е този процес да бъде спрян, а там, където е извън закона, бетонът да бъде премахнат. Това каза в отговор на журналистически въпрос по повод застрояването по Черноморието, президентът Румен Радев. Държавният глава наблюдава днес съвместните стрелби "Шабла 2020" на едноименния полигон.

По думите му съответните компетентни органи трябва да се намесят безкомпромисно. "В противен случай това означава демонстрация на безсилие на държавата спрямо това безобразие", заяви президентът.

Демократичната и правова държава изисква непримиримост на обществото към измамата, подмяната, лъжата, към задкулисните схеми на управление, подчерта държавният глава.

Румен Радев посочи, че ежедневно се подкопава доверието в държавността и в управляващите.

"Този процес може да бъде спрян с елементарно действие – и премиерът, и всички министри да разкрият веднага цялата кореспонденция и характера ѝ, не само с Васил Божков, а и с едрия бизнес", заяви президентът.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос