Недовършеното брегоукрепващо съоръжение на Шофьорския плаж в Алепу притежава Акт 16. Документът е бил издаден в разрез със закона.

Това каза пред БНР председателят на синдикалната организация в ДНСК инж. Любомир Йорданов.

Това е поредното установено нарушение при скандалния строеж. За него се заговори активно миналата седмица, след пореден сигнал на граждани. Еко активисти тогава алармираха, че строителните дейности продължават, а подпорната стена се е превърнала в четириетажен хотелски комплекс. Пред недовършения строеж имаше даже поставени чадъри и шезлонги. Шефът на РДНСК-Бургас установи при проверка, че няма нищо нередно и по документи всичко е изрядно - сградата не е сграда. Започна ип роверка на Дирекция национален строителен контрол, а по случая се задействаха и от Върховната административна прокуратура.

Според ново разкритие става ясно, че брегоукрепителното съоръжение на плажа Алепу е получил Акт 16 и разрешение за ползване още на 13-и февруари тази година.

"Най-вероятно това нещо ще влезе в съда. Може би 10 години ще се водят дела и повече, не знам, и ще си седи този бетон на плажа. Това е единият вариант. Другият вариант е да се построи. Не знам кой е правилният вариант. Важното е това нещо да не се повтаря", смята той.