Стартира процедурата за смяна и избор на нови членове на КЕВР. Така отговори на въпрос дали ще стане факт казаното от премиера Бойко Борисов, че ще сменя членове на КЕВР, вицепремиерът Томислав Дончев.

Това е в правомощието на Народното събрание. Да видим кога в следващите седмици ще стартира процедурата, допълни той, като изтъкна, че някой трябва да поеме отговорност за твърденията, че парното скача, при условие, че газът поевтинява, каза още Дончев пред bTV.

Вчера от КЕВР излезе информация, че цената на парното ще скочи с 22%. Това вбеси премиерът. Днес от регулатора промениха своето решение и цената на парното щяла да падне.

Той коментира и разпределението на евросредствата след пандемията: Голямата задача за правителството максимално бързо да се разходват евросредствата за възстановяване. Основната част ще бъде възстановяването на здравната система. Няма подминато съсловие или гилдия. Всички заслужават добра оценка, че са се справили. Но да продължават лица, които имат нужда от социално подпомагане, посочи вицепремиерът.