Притеснявам се, че този втори удар по МОСВ ще блокира работата на смелия министър Емил Димитров. Аз вярвам в него. Той е много динамичен и идеен човек. Аз поемем отговорност в парламента да помагаме с каквото можем. Съмнявам се обаче, че това министерство ще може да възстанови нормалното си функциониране до края на мандата. Трябва да изчакаме какво ще реши съдът по последните обвинения. Не трябва да бързаме. Това заяви в предаването "Неделята" по Нова тв лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който коментира горещите теми от последната седмица. "Решението за създаване на държавни бензиностанции е много правилен и смел ход. С този ход може да се разбие един монопол върху пазара на горивата свързван главно с Валентин Златев. От доста време цените на горивата в България са необосновано високи.

Този картел при горивата трябва да приключи. Правителството трябва да управлява в свой собствен интерес и да не се притеснява, че ще настъпи нечий интерес", категоричен бе Симеонов. "Искам да поздравя всички, които участват в тази нова ера в българската политика. За пръв път държавата поведе истинска борба с олигархията. Резултатите го показват - виждате кои хора са в ареста. Всички тези олигарси и далавареджии, на които последните 30 години никой не смееше да им каже нищо, сега ще си получат заслуженото. Говоря за Миню Стойков, Арабаджиеви, Цветан Василев. Моята лична борба срещу хазарта също даде резултат и Васил Божков също получи удар. Аз не вярвам този човек да се върне сам в България. Той ще бъде върнат с белезници. Този човек има 18 обвинения за подбудителство към убийства, изнасилвания, измами. Не искам да се занимавам с личността на това лице. Нали не се намираме в bTV?

Вашата телевизия е сериозна и няма какво да коментирам този престъпник. Не съм се страхувал от него. Не си спомням, когато съм се прибирал в блока, в който живея, да съм се оглеждал дали някой няма да стреля по мен. Аз винаги правя това, което считам е правилно", разкри той. "Следващият, който го очаква удар, е Валентин Златев. Всички изброени от мен са генетично свързани с БСП. Сега социалистите обикалят и говорят глупости за хазарта, а преди време са гласували закон, с който са дали възможност на Божков да не плати над 700 млн. данъци. Успехите на колаицията са големи. Никой не е успял и не си е помислил да поведе война срещу тези персони, които 30 години са се възползвали от всички облаги и закони. Сега вече има успехи", обяви лидерът на НФСБ. "Президентът до голяма степен обезличи своя пост. Това май е характерно за всички български президенти и досега не сме случили на президент. Тезите на г-н Радев ми напомнят на късния социализъм. Той ми напомня на старите часовници с кукувици, но лошото е, че президентът не кука на точен час и друг му дърпа топуза и менахизма. С неговите вечно негативни тези той се обезличава", завърши Симеонов