ВМРО обяви война на опозиционните сайтове, иска да бъдат закривани, ако нямат собственик, който да бъде съден

img

Механизъм за справяне с фалшивите новини е когато името на някой бъде замесено в подобен онлайн материал, уебсайтът да бъде свален, докато не бъде изяснен неговият собственик и потърпевшият да потърси своите права по съдебен път.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ депутатът от ВМРО Александър Сиди, който обясни, че предложението ще бъде разгледано утре в Пленарна зала.

По думите на народния представител втората част от законопроекта на партията му срещу фалшивите новини е уебстраниците с неясен произход, които не отговарят на Европейския регламент за защита на личните данни (GDPR), да бъдат деактивирани.

Сиди коментира, че първата част вменява на Съвета за електронни медии, който се занимава само с радио и телевизия, вече да е зает и с контрола в интернет.

По думите му всички сайтове, свързани с опозицията или „щедро громящи правителството“, разказват фалшиви истории и беше категоричен, че това е абсурдно.

Според него предложението да има затвор за разпространение на фалшиви новини ще падне в пленарната зала на Народното събрание. Сиди обяви, че вече е имало разговори с ГЕРБ да бъдат подкрепени.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав