В Малко Търново са оборудвани и подготвени 6 стаи за временно пребиваване на хора, сигнализирали за симптоми на covid 19, преди транспортирането им за хоспитализация и лечение, съобщи кметът на странджанската община Илиян Янчев след заседание на общинския кризисен щаб. Ситуацията в града не е променена през уикенда, наложените със заповед правила и ограничения се спазват и наблюдават със съдействието на национална и гранична полиция.

„Отново искам да отправя към вас молба да ограничите излизанията, събиранията, междуградските гостувания, дезинфекцирайте ръцете и вещите си, носете маски, когато посещавате места, където има текучество на повече хора! Сигнализирайте веднага на 112, ако видите някъде струпване! Сигнализирайте на 112 и ако забележите сред вашите познати, приятели и съседи гостувания на хора, които до скоро са били извън граница, в някоя от рисковите дестинации: Италия, Испания, Англия, Германия! Това е много важно!

Ако сами не се грижим за здравето си, никой друг не може да го направи за нас! Аз също лично приемам обаждания и сигнали, които да предам на компетентните органи! Приемам предложения, важно ми е вашето отношение и мнение!“, обяви кметът.

От днес и в Общинска администрация- Малко Търново има обявени телефони за помощ на самотноживеещи и трудноподвижни възрастни хора със съдействието на местната структура на БЧК. На същите телефони от понеделник до четвъртък ще бъдат приемани заявки от всички жители от селата на територията на община Малко Търново, като ще бъдат изпълнявани в петък.

Телефонните номера за заявка са:

05952 35 36 и 0879 631 647!

Хората, които ще се отзоват да ви помогнат, могат да свършат вместо вас това, за което е нужно да излезете навън!

„Пазете се, пазете близките си, спазвайте ограниченията! Не е нужно сега да доказваме колко сме смели и куражлии! Тази битка можем да спечелим само заедно и само ограничавайки се!

И не на последно място: отправяйте молитвите си към Всевишния с отворени сърца! Да пази всички ни! Да пази България!“, призова кметът Янчев.