Медицински сестри обявиха гражданско неподчинение и се барикадираха в бившия Партиен дом, който се ползва от Народното събрание.

Здравните служители заявиха категорично, че ще останат вътре, докато не бъдат изпълнени исканията им за реализацията на работеща здравна реформа, достойно заплащане и добри условия на труд.

Проблемите в здравния сектор са отдавна, а от година медицинските сестри настояват за промени.

Заедно със здравните служители, под прозорците на властта бяха и родителите на деца с увреждания.

От инициативата "Системата ни убива" настояха за оставката на социалния министър Деница Сачева и нейната заместничка - Адриана Стоименова заради спорните промени в Закона за личната помощ. Майките на деца с увреждания бяха дали срок това да се случи до 17 ч днес, в противен случай подготвят "изненади" за правителството.

Припомняме, че по-рано днес от БСП заявиха, че ще внесат закона в Конституционния съд, където магистратите да преценят има ли текстове, които са в противоречие с Конституцията.

"Законът за личната помощ няма да бъде отменян. Но до 30 юни трябва да внеса анализ и предложения за усъвършенстване на закона. Иска ми се оставката затова, че спазвам закона. Законът е приет по искане на тези дами, които протестират", заяви малко по-рано Сачева пред bTV.