Премиерът Бойко Борисов застана зад волана, за да инспектира строителните дейности на АМ Европа.

Той публикува видео във Фейсбук профила си, на което се вижда, че кара джипа си по магистралата. Заедно с премиера са вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и зам.- министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

"Стартираме процедура за разширяване на граничния пункт", каза финансовия министър Горанов, като допълни, че не е ремонтиран откакто е създаден.

"В координация с АПИ успяхме да свържем двата пътя", каза Горанов.

"Над 10 хиляди автомобила ще минават", каза от своя страна Нанков, а премиерът Борисов заяви, че по магистралата ще е лесно на сърбите да ходят на почивка в Банско.

"Разпоредил съм на министър Маринов и на главния секретар да се стационират полицейски коли около обектите - това е международен път, ако стане авария да се реагира бързо", добави премиерът. Борисов повтори, че е необходим амбициозен европейски бюджет.

"Амбицията да се случват нещата трябва да бъдат захранвани със средства", каза още той.

По време на инспекцията на магистралата към Сърбия премиерът Бойко Борисов неочаквано срещна свой съгражданин от Банкя. Оказа се, че строителният работник е бил ученик на майката на премиера, а къщите им били съвсем на близо.

„Нашите бяха колибки. Аз като казвам, че до 22 години спяхме с кака в една стая. Две стаи имахме. Сега като пишат идиотщини и глупости много ме е яд, ама… Няма да ме спрат“, заяви Борисов.

„И като кажат „къщата на Борисов в Барселона“. Абе аз къща нямам, те – къща. Омаскариха си ме и край. Ето такава е ситуацията“, оплаква се той пред министрите си. „То и в учебника за компромати така пише. Подбираш истини“, посочи той. „Не е все едно дали са ти откраднали шубата и мръзнеш през зимата или си откраднал и имаш две шуби“, даде пример той.

Борисов засегна и темата с преговорите за бюджета на ЕС:

„За това спорихме и оня ден с Курц (Себастиян Курц). Ето сега тук има работници от Австрия. Така се случва кохезията. Тия пари се въртят навсякъде. Така се случва изравняването“. „Ние искаме амбициозен бюджет“, допълни премиерът.

Финансовият министър Владислав Горанов обясни: „Фич“ казват, ще ви вдигнем рейтинга, ако влезете (в чакалнята за Еврозоната), ще ви свалим рейтинга, ако не влезете“. В общи линии това е“.