Протестът пред МРРБ завърши с 4 ареста

img

Четирима души са в ареста след днешните демонстрации пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Те са обвинени в нанасяне на умишлена лека телесна повреда на двама полицейски служители.

Припомняме, че двамата униформени пострадаха от хвърлени по тях предмети. Били са ударени и със знаме. Смята се, че протестиращите са замеряли полицаите с камъни.

При своевременната намеса на полицията, две лица, които са проявили агресия спрямо органите на реда са задържани, в опит да избягат от местопроизшествието, обясняват от МВР. В момента по случая работи Софийската районна прокуратура.

Протестът, който се проведе под прозорците на МРРБ днес беше заради водната криза в Перник. Демонстрантите искаха оставката на Петя Аврамова и на цялото правителство, а напрежението рязко ескалира и се наложи униформените да използват сълзотворен газ. Недоволните граждани успяха да счупят входната врата на министерството при опит да щурмуват сградата.

Прокуратурата и органите на МВР ще предприемат всички възможни мерки и действия за защита на правата на гражданите, недопускане на подобни прояви на агресия и нарушаване на обществения ред при провеждането на подобни масови мероприятия и за ангажиране към наказателната отговорност на виновните лица, се казва в съобщението на МВР.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020