Макрон: 33-ма терористи са неутрализирани тази сутрин в Мали

img

33-ма терористи са неутрализирани тази сутрин в района на Мопти, в централната част на Мали, при операция на френските сили ”Бархан”. Това каза френският президент Еманюел Макрон в Абиджан, съобщи БТА.

По време на тази операция френски войници са освободили двама малийски жандармеристи, които са били държани като заложници от джихадистите, и са взели един пленник, уточни френският държавен глава. Той говори пред френската общност през втория ден на посещението си в Кот д'Ивоар.

Френската армия използва изразите "неутлализиран" или "изваден от боя" без да уточнява дали става дума за загинали или за пленници, но според източник, близък до президентството, терористите са били убити. „Това е значителен успех, това е ангажимент на нашите сили и това е подкрепата, която оказваме на Мали, на региона и на нашата собствена сигурност”, допълни Макрон.

„Имали сме загуби, но тази сутрин имаме победи благодарение на ангажираността на нашите войници и на операцията на "Бархан"”, подчерта френският президент.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"