„Тук ще се строи цялотото лято, защото това не е курортна зона. Около март догодина ще е готов. Забавихме се, защото имаше много обжалвания. Иначе преди 2 години щяхме да сме готови. Действаме с пълна сила. Това са 6 км., а средствата са 20 млиона. Строи се върху блато, караме от „Хемус“ и „Тракия“ инертният материал. Срокът е 12 месеца, убеден съм, че до 10 месеца строителите ще се справят, така че изобщо да не с ходи до Бургас.“, това заяви премиерът Бойко Борисов, който преди минути пристигна на място, където започва изграждането на обхода на Поморие. Там присъстваха и министърът на регионалното развитие Николай Нанков, кметът на Бургас Димитър Николов, на Поморие Иван Алексиев, депутати и др.

Това е последният етап т изграждането на четирилентовия път от Бургас до Слънчев бряг.

„С еколозите и археолозите се разбрахме, всичко е направено – шумозащитни стени, предпазни стени за животни и други. Паралелно ще направим обхода от АМ „Тракия“, така че въобще да не ходим до кръговото в Бургас. Тогава ще се разтовари трафикът.“, каза Борисов.

„След като реализирахме обхода на Ахелой миналата година, това даде изключително отражение на целия регион, но тапата се премести край Поморие. Този обход е проектиран 40 години. Вече нещата са факт. . Сега регионът ще се отпуши.“, каза кметът на Поморие Иван Алексиев.

Визитата на Бойко Борисов в региона продължава, той ще посети строефа на спортната зала „Арена Бургас“, както и сградата на Филхаронията, на която предстои ремонт.