Номинираният от премиера Бойко Борисов за транспортен министър Александър Манолев оттегли кандидатурата си.

На брифинг в Министерски съвет Манолев обяви, че срещу него "се води координирана атака със скалъпени обвинения без никакви доказателства. Най-важното за мен е защо точно сега, след като съм заемал редица длъжности в държавата". По-рано днес бяха публикувани материали в медии, които го дискредитират.

"Имах мъжки разговор с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов", каза още Манолев, след което е взел решението да се оттегли. По думите му някой се притеснява от реформи в транспортното министерство.

Смяната в кабинета трябваше да бъде гласувана днес от парламента, но това не стана, тъй като президентът Румен Радев не издаде указ за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР и така забави рокадите. Манолев трябваше да седне в стола на подалия оставка Ивайло Московски заради тежкия инцидент край Своге.

Манолев допълни, че не е сигурен, че ще продължи да изпълнява и досегашната си длъжност на заместник на икономическия министър Емил Караниколов, но ще обсъди с адвокати как да защити правата си.