След шестте момичета от детски лагер, които бяха пометени от пиян шофьор, докато отиват на концерт в Китен, полицията започна масирана акция за дрогирани и пияни шофьори по Черноморието. Преди минути в Приморско водач на „Ауди” с великотърновска регистрация бе спрян и отведен в Районното управление, заради положителна проба за амфетамин и метамфетамин. В Царево пък шофьор бе хванат с 1.1 промила алкохол в кръвта и регистрационните му номера бяха свалени. На Северния плаж в Приморско е засечен друг водач с наркотици. Спрян бе и шофьор на микробус с 0.7 промила алкохол, който се оправда, че пил една бира. От фирмата - работодател пратиха негов колега да го смени, защото и той се озова в Районното управление. Спецакцията тази вечер е по цялото Южно Черноморие.

„Тази вечер на територията на ОД на МВР Бургас се провежда широкомащабна операция по линия на противодействие на пътния травматизъм. Извършват се проверки и се цели констатирането на случаи, превенцията, предотвратяването, както и извършването на контрол на водачи, употребили алкохол и наркотици”, каза комисар Неделчо Рачев, началник Отдел „Охранителна полиция”.

Шофьорите, за които има съмнения, че са употребили алкохол или наркотици, се тестват с различни дрегери.

„Спряхме водач, за който имаше съмнения, че е употребил наркотици. Същият е отведен в Районнотоо управление в Приморско. Самата проба е реагирала на определен вид наркотик, след това процедурата е по анализ на риска да се претърси автомобилът за допълнително дози наркотици, други забранени вещества или предмети. Водачът ще бъде задържан за 24 часа и ще бъде образувано бързо досъдебно производства”, каза ком. Рачев. Пробата на водача е положителна за амфетамин и метамфетамин.

Сред спрените шофьори имаше и изрядни, като този водач на лек автомобил "Мерцедес", чиято проба за алкохол бе отрицателна. Той продължи по пътя си заедно с останалите мъже в автомобила.