Туристи масово пищят от цените по морето, става ясно от хиляди постове в социалната мрежа. Заради слабия сезон в много кръчми са наострили голямата секира и слагат страховити цени на ястията.
"11 лева парче пица в пицария в Несебър. Като се прибавят и безалкохолните, семейството ми олекна с 60 лева за един обяд. А децата искат сладолед, искат торти, които се виждат във витрини на всеки ъгъл" - пише Героги Желязков от Стара Загора. "За отрицателно време фалирахме и съкратихме почивката си.
"25 лева за една печена ципура в Созопол. И то без гарнитура, само с лимонче. Представете си, ако всяка вечер трябваше да даваме по 100 лева само за риба. Мешаната скара не отстъпваше по цена, а на всичкото отгоре шишчето и пържолката бяха миниатюрни" - оплаква се Соня Великова от София.

"Тръгнахме с намерение да изкараме две седици в Ахтопол, но успяхме само една. Или трябваше да се храним със сухоежбина в квартирата, а хазяйката не даваше, или да рискуваме да влезем в кръчмите и да останем без пари. Дори в заведенията за бързо хранене всичко беше на тройна цена" - каза пък Валентин Новчев от Сливен.

Недоволни туристи има и от Приморско и от Царево, които буквално били "обезглавени" в ресторантите.
Хора от Кърджали пък твърдят, че в Гърция храната тази година била по-евтина от българската, стига да не влезеш в таверна и да си поръчаш току що уловена деликатесна риба.

Не бива при слаб сезон да си изкарваш парите за сметка на клиента. По-добре е да работиш на минимална печалба, за да го привлечеш и догодина, категоричен е Тодор Савов от Пловдив.
Сега малцината богаташи, които предпочели родното море си изкарват прекрасно, защото не правят сметка на парите си, а обикновените хора вечерят банички с айран, за да могат да останат по-дълго на морето. И се замислят къде да отидат догодина, пишат във ФБ групата "Искам да живея в нормална държава".