Едно малко бургаско момче – Божидар, води тежка битка и тя е за живота си. Трябва да му помогнем, за да расте здраво и щастливо момче! Това малко момченце има нужда от помощ, за да има детство, а не болка!

Боби е роден недоносен в 8 месец 2 кг и 43 см, но е едно нормално развиващо се дете до 9 август 2017, когато щастието и детските игри са помрачени от болка.

Майката разказва как неочаквано е започнало всичко:

„,Както слушаше музика в колата, Боби тръгна да слиза от нея и му отказаха краката. Опитахме се да го вдигнем, като мислех, че се е спънал, но не успя да се задържи на краката си. До час някъде, докато се осъзнаем какво става и го закараме до втора болница, защото от първата ни отпратиха, той се парализира целият. Мърдаше само очите си и говореше, но плачеше от болка в цялото тяло и главата. Не му дадоха нищо за болката и цяла нощ, детето ми плака от мъчителни болки. На другият ден го преместиха в реанимация, защото казаха, че щял да спре да диша и да са подготвени. Лекарите казаха, че има Гилен- Баре (Синдромът на Гилен-Баре е автоимунно възпалително заболяване на периферната нервна система. Характерна е лимфоцитната и макрофагеална инфилтрация, водещи до деструкция на периферния миелин.)

Най- дългите ми дни в живота... Да седиш отпред и да чакаш дали детето ти е живо и ще оживее ли...

В Бургас лежа 2 седмици с 40 градуса температура в „Рееанимация“. От там ни изпратиха в Пловдив, където бяхме 2 месеца, без да знаят какво да правят. не знаеха какво му е. През това време откриха малформация на малкия мозък и ни пратиха в София за евентуална операция. Там казаха, че не е за операция и пак ни върнаха в Пловдив Малформацията се казва Арнолд Киари.

Боби почна да гасне пред мен. Започна да халюцинира, не ни познаваше... Правиха му 2 курса терапии със силни лекарства и ни изписаха да продължи само с рехабилитация, от там сме по рехабилитации.

Стигнахме до Tурция, за да ми потвърдят или отговорят на много въпроси, на които нямах отговори. Там ни поеха прегледи, изследвания, ЯМР, през това време той се раздвижваше много бавно.”

Това са думите на една изстрадала майка, на едно прекрасно и усмихнато дете, което изведнъж се е парализирало, докато слуша музика… Ужасяващо е, нали? Това не е вашето дете, но е нечие дете, което иска да живее пълноценно като всички нас.

Повечето от нас дори не могат да си представят наистина какъв ужас е това за една майка, гледайки здравото си дете в следващият момент да установи, че е парализирано и безпомощно.

Към момента Божидар е на етап- пълзене, не може да върви, а през април му предстои профилактичен преглед при неврохирург, за да преценят дали Боби е за операция.

Боби има оферта за рехабилитация от Турция и необходимата сума за провеждане на рехабилитация от периода за един курс рехабилитация е 2 270€.

Близките се обръщат за помощ:

На Боби ще са му нужни повече от един месец рехабилитация, за това Ви молим, нека отново се обединим в една добра кауза и да помогнем на Боби да проходи отново и да си бъде същото здраво детенце, което е бил преди парализата, за да може както той, така и неговите родители да бъдат щастливи! Нека дарим надежда и шанс на това крехко създание да почувства и стъпи отново на крачетата си, да тича и да се забавлява с неговите връстничета.

Начините по които може да помогнете на Боби са:

*Паричен превод към дарителската сметка:

Банка ДСК, град Бургас

IBAN: BG03STSA93000024938833

Титуляр : Божидар Велизаров Томов