Областният и общински лидер на БСП Николай Тишев заяви, че изборът на кандидат-депутати от партията е бил таен и никой е нямало начин да влияе върху него. Той не пожела да коментара дали изпадането на досегашния депутат Атанас Зафиров е оценка за неговата работа или наказателна акция срещу него заради челното място в класацията. След горещия областен съвет на партията днес, вижте какво каза Тишев, който е и втори в листата на БСП след водача Петър Кънев:

- Г-н Тишев, изненадан ли сте от подредбата на листата за Бургас?


- Това е таен вот, всичко може да се случи. Не сме Касанда да видим кое как ще се случи, вотът е такъв, какъвто го е дал Областният съвет, който е от представители на всички общински огранициазии.

- В кулоарите, докато заседавахте, членове на партията коментираха, че това е наказателна акция срещу Атанас Зафиров...

- Не, нищо подобно, не знам за такова нещо. Да, аз водих кампания за второто място, което се полага на областния предсеател - от там натак всеки е залагал на това какви качества има, каква професия. Всичко е възможно.

- Но не е ли странно, че например на пето място вместо Зафиров е зам.кмет на Сунгурларе, кой я познава?

- Не мога да дам тълкувания на гласове, които не знам откъде идват, няма как да коментирам.

- Кога и на какъв принцип Изпълинтелното бюро ще определи останалите места в листата след 8-мо?

- Няма да има точна дата. Ще водим разговори с другите кандидати, ще видим разпределение на региони, младежи, професии, ще водим конскулатции, няма да се случи за един ден.

- Отпадането на Атанас Зафиров от челото оценка за неговата работа като депутат ли е или сблъсък на два отбора в по-мекия смисъл?

- Не, няма сбълсък на лобита, ако бее така, - то, ако едно лоби си постигне целта, то за другото няма да има проблем. Няма как да коментирам дали това е оценка на работа. Той беше много активен в последните месеци.

- А БСП не губи ли от това?

- Така или иначе той ще бъде в листата. При системата с префеенции, само първият има гаранция, че влиза. Всеки може да работи за собствената си кандитура, дори и извън партийните среди. Например - беше наредена листата в Бургас за общински съветници. Всички работеха за преференции, независимо, че бях водач, то и да не бях на първо място – аз пак щях да вляза. Така че всеки има шанс.