При загуба на балотажа и оставка на правителството, първата община, на която ще бъдат спрени парите от републиканския бюджет, е Бургас. Това заяви народният представител и областен лидер на ГЕРБ в морския град Димитър Бойчев.

„Помислете колко проекти имаме за довършване – спортна зала „Арена Бургас”, ремонтът на ул. „Крайезерна”, обходът към Северното Черноморие и още редица инфраструктурни обекти. Те ще бъдат първите, които ще бъдат отказани”, добави Бойчев. По негови думи евентуална оставка на кабинета „Борисов” 2 ще въвлече страната в спирала от непрекъснати избори, водещи до нестабилност.

Днес депутатите на ГЕРБ от Бургаска област се събраха на шатрата до Часовника, за да благодарят на избирателите си и да призоват всички с дясна ориентация да подкрепят кандидата им Цецка Цачева на балотажа тази неделя.

„Бургас доказа, че първа политическа сила тук е ГЕРБ. Нашите избиратели припознаха политиката, която прокарваме, избраха стабилното развитие на общината, за което сме им много благодарни. Предстои втори тур на изборите, който е много показателен за това не кой кандидат ще застане на „Дондуков” 2, а каква посока за развитие на държавата искаме – дали европейско развитие или да влезем в спирала на нестабилност и постоянни избори”, каза Бойчев. Сред депутатите, които призоваха бургазлии да не останат пасивни на балотажа, бяха Диана Йорданова, Иван Вълков, Семир Абумелих и Румен Желев.

Те обявиха, че подкрепа за тях вече е заявил Веселин Марешки, както и Реформаторският блок и се надяват да привлекат част от избирателите и на патриотите.

Подкрепа за кандидата на ГЕРБ изказа и областният секретар на СДС и общински съветник от групата на Реформаторския блок Тошко Иванов. Той им пожела успех и да успеят да мобилизират дясномислещите хора, за да не се върнат отново БСП на власт.