Гласовете за Красимир Каракачанов на тези избори надхвърлят подкрепата за НФСБ и ВМРО за парламентарните избори, защото лидерите на ВМРО, Народен съюз, Атака и НФСБ проведохме сериозен разговор и стигнахме до общ извод, че ситуацията в държавата и интересът на отечеството изискват обединение, изискват да работим заедно. Това е резултат от това наше усилие

Това каза за „Хоризонт“ евродепутатът от ПФ Ангел Джамбазки:

Честното, нормалното отношение към нашите съмишленици, поддръжници е нито да даваме техния глас, нито да ги караме да гласуват за който и да било. Те гласуваха и те избраха свободни българи, достойните българи избраха българския патриотизъм. Това е нашият резултат.

Патриотизмъти национализмът в България имат своята тежест , своя резултат. Ние надминахме ДПС, една турска етническа партия, надминахме и другата турска етническа партия - РБ, надминахме и партия ДОСТ.

Коалиционното споразумение е между ГЕРБ и РБ, ние не сме част от него. Ние подкрепяме не управлението като цяло, а подкрепяме определени политики. И настояваме за политик в социалната сфера, сферата в борбата с битовата циганска престъпност.