"Бурката е резултат от икономическия бум на ислямската империя, когато има много робини, които се връщат на арабския полуостров и заради това решават чорбаджийките да се закриват, това е т.нар. нинджа облекло, а робините - да са открити от пъпа нагоре и така са ги продавали по пазарите”- Това обяви от парламентарната трибуна по време на дебата за бурките народният представител от Бургас Семир Абу Мелих (ГЕРБ). Днес парламентът прие на второ четене забраната за носене на религиозно облекло на публични места, а гласуването мина в отсъствието на депутатите от ДПС, които след като няколко пъти се опитаха да отложат разглеждането за закона, накрая напуснаха пленарната зала.

Те обвиниха ГЕРБ, че подкрепят забраната, за да угодят на Патриотичния фронт и така да си гарантират безметежно управление още няколко месеца.
Според Абу Мелих сега бурката е станала униформа за бойците на Ислямска държава, които я използват, за да излизат неразпознаваеми от градовете, че "дори напудрени".

"Пустинните общества и ескимосите се обличат така, защото е много студено. Това облекло няма нищо общо с исляма и с рая, и с религията", настоя депутатът и предупреди, че темата е много деликатна, защото следващата стъпка към жените с облекло "нинджа" е пълната забрана да излизат без мъж на улицата.