„Не мога да ви кажа кои ще са моите представители в Бургас, защото ще ги направят дармадан“, заяви в отговор на въпрос на БургасИНФО кандидатът за президент Жорж Ганчев днес. Той даде пресконференция в залата на хотел „Аква“, като в залата присъстваха четирима души извън медийната гилдия. Сред тях беше познатият от години в обществените среди в Бургас и основна фигура в уличните протести, когато ги е имало през последните години – Петър Бодуров. Като свой мотив да не назове хората, които ще го представляват по време на кампанията за президентските избори, Ганчев припомни начина, по който е била разбита неговата партия преди години – Български бизнес блок, както и парламентарната група. Той не уточни обаче какви са конкретните му притеснения за хората му в Бургас през следващите месеци. „Трябва да си обичам хората до смърт“, каза само той. След края на пресконференцията Ганчев разговаря няколко минути с Петър Бодуров, като стана ясно, че двамата вероятно ще работят заедно. „Ако се включа в тази кампания, ще помагам на вас“, каза Бодуров в неофициален разговор.

Жорж Ганчев не пожела да коментира бъдещите си опоненти в изборите за държавен глава. „Държавата ни е като детска градина. Гоним младите хора, а трябва да се мисли как да ги върнем тук.“, смята той. Според него ножът е стигнал до кокала на народа. Ганчев заяви, че предсрочни парламентарни избори не са негов приоритет.

Той беше тук заедно с кандидата за вицепрезидент Кольо Парамов. Двамата бяха в Бургас и през май – в началото на лятото. А днес – в края на август, беше второто им официално посещение преди началото на кампанията за президентските избори.