Признания и разгорещени спорове сред общинските съветници предивзика предложението на най-младия представител на ГЕРБ Румен Ангелов за въвеждане на забрана за голи и боси хора в центъра на Бургас. Срещу тезата на Ангелов, че подобни гледки са изключително грозни и дразнят по централните улици на града, се изправи общинският съветник от БСП и опитен юрист Евгений Мосинов по време на заседание на правната комисия. „Не може всеки от нас да измисля забрана и да я вкарва в Наредбата за опазване на обществения ред. Защо в „Меден рудник“ например да могат да ходят голи, а в центъра на Бургас – не? Моралът е най-сложната категория. Ние ли определяме морала? Аз не харесвам някой да се разхожда гол, но такъв е моралът сега. Забраната ражда антитеза. Те пак ще ходят така, защото такова им е възпитанието“, каза Мосинов. Той припомни времето, в които е живял като млад, как на момичетата с къси поли са им удряни печати. „Ние на сесии също понякога ходим неподходящо облечени за официален форум“, каза Мосинов. Той заключи, че облеклото сред младите хора в момента се минимилизира.

Румен Ангелов обаче категорично защитаваше позицията си, че забрана трябва да има. „Много млади хора смятат, че е грозно да се появиш гол в центъра. Бил съм свидетел как бармани се карат с клиенти в неприлично облекло“, каза Ангелов. Той подчерта, че противник на идеята му в местния парламент е общински съветник, който се е мотивирал, че самият той обича да отскача до близкия магазин гол до кръста, за да си купи бира. Признанието си направил лично представителя на АБВ Антон Коджабашев.

По време на разпалените дебати се чу идея дрескодът да важи само за централните пешеходни улиици „Александровска“ и „Богодири“, както и за площадите „Гаров“, „Тройката“ и „Атанас Сиреков“.

„Не, държа обсегът й да бъде във вида, в който съм посочил, защото има и примерно една градинка до Старата поща, където постоянно има голи обитатели“, категоричен беше Ангелов.

Припомняме, че неговото предложение е забраната да важи за: карето между бул. „Демокрация” , бул. „Сан Стефано” и бул. „Мария Луиза”; бул. „Иван Вазов” и ул. „Булаир”, официалните институции и обектите, свързани с предоставянето на административни, образователни и обществени услуги, както и на местата за обществен отдих, култура и комуникации.

Под “неприличен външен вид” се разбира лица, които са без дрехи, голи до кръста, без обувки или чехли.

По време на заседанието на правната комисия беше предложено забраната да важи и за градския транспорт, както и за заведенията в града.