С Корнелия Нинова БСП се събуди от кома. С тези думи соцдепутатът Кирил Добрев коментира пред Би Ти ви избирането на новия лидер на БСП. Той подчерта разликите между нея и предишния председател Михаил Миков: „Корнелия е надежда за бъдещето, а Мишо олицетворява носталгията по миналото. Корнелия казва каква партия трябва да е БСП, а Мишо каква е била” „Политиката не е кръжок, не е самодейност, партията е жив организъм и 24 часа трябва да се грижиш за него”, каза Добрев.

Той обясни, че много се е срамувал от управлението на БСП по времето на Миков, когато на несъгласните с дадено решение обяснявали, че ако не им харесва да си търсят друга партия.

На въпрос как ще се справи Нинова, след като в ръководството събра всички партийни лобита, соцдепутатът отговори: Тя успя да вкара различни личности в една лодка, сега трябва да синхронизира движението им.

Добрев е много доволен, че фараоните в БСП вече ги няма: „Част от тях се пенсионираха, други останаха на заден план, трети се опитват да вземат завоя – без мигач и дори на ръчна скорост.”

Той посочи, че за първи път БСП първо говори за икономика и след това за социални придобивки. Партията вече може да претендира за първо място в опозицията и вече преговаря с „Атака” и АБВ за събиране на анти ГЕРБ опозицията.

На въпрос, като гледат в бъдещето и мечтаят да са партия на таблетите, а не на стария компютър „Правец” защо се снимаха пред къщата на Тодор Живков, Добрев отговори: БСП има претенциите да е 121-годишна партия. Снимахме се в Правец пред къщата на Тодор Живков, в Благоевград пред паметника на Димитър Благоев. Ако имаме събитие в Ковачевци, ще се снимаме пред къщата на Георги Димитров. А след 50 години, ако сме в Кула, ще застанем и пред къщата на Михаил Миков.