Искаме предсрочни избори заради политическата нестабилност, която не може да продължи. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок "Здравей, България" по Нова ТВ. Тя допълни, че не трябва да се губи повече времето на България и хората със сегашното управление. Нинова обяви, че БСП ще опита да си върне хората, които са разочаровали. Председателят на БСП обяви, че няма да се кандидатира за президент и ще търси обща лява кандидатура за държавен глава.

С какви партии и кой ще е кандидатът ни за президентските избори - ще се реши на пленум. Той ще се случи до месец, уточни тя.

"В тясното ръководство заложих на няколко принципа - да има различни хора и да има хора, които критикуват. Преди конгреса имаше много внушения и манипулации. Те повлияха на мнението на обществото. Стефан Данаилов не се съгласи лесно да влезе в изпълнителното ръководство - беше 50 на 50. Стефане, благодаря ти", сподели Нинова относно избраното ръководство на БСП.

Нинова каза още, че след като е получила подкрепа от семейството си е решила да се кандидатира за председател на БСП. Нинова разказа, че синът й е добър математик, 17 пъти е бил медалист. Завършил Бъркли, Калифорния в САЩ.