Парите от Европа, предвидени за пътища, вече привършват, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването "Лице в лице" по bTV. По думите й средствата, които ни се дават ще стигнат само за завършването на АМ Струма. „Именно заради това ще търсим друго финансиране - от републиканския бюджет и от тол таксите“, каза регионалният министър.

За лятото предприемаме много сериозни ремонти и затова са възможни тапи. Ремонтът на тунела Витиня отнема девет месеца. Бави се понеже се стараем да е качествен. Подменяме бетонни конструкция, правим изолации и пожаро-известителна система. Затруднения ще има в направлението София-Варна, на АМ Хемус до Ябланица. Буквално платното ще е разфасовано. За да гарантираме качество трябва да работим през летния сезон, подчерта Павлова.

Тя увери, че ще се работи усилено. На въпрос дали вече са заведени искове от фирмите за спрените обществени поръчки, министърът отговори: „Проектите бяха спрени заради липса на финансиране. Бяха обжалвани, съдът отсъди в полза на държавата“. „АМ Хемус е наш приоритет“, каза министър Павлова.