Голямата загадка в Сунгурларе – кметът Васил Панделеев: Хафъзов не ме е търсил след изборите, ДПС е стабилно

img
Васил Панделиев беше избран за кмет на Сунгурларе като кандидат на ДПС, на местните избори депутатът Хюсеин Хафъзов прие като залог за политическата си кариера неговата победа

Заместничката ми Хатидже Георгиева е избарана за общински лидер на партията, възможно е само да я е поздравил

Кметът на Сунгурларе Васил Панделиев, който беше избран като кандидат на ДПС и с огромните усилия на отцепелия се от партията депутат Хюсеин Хафъзов, заяви, че няма сътресения в местната структура и не очаква отлив на местни активисти към формацията на Лютви Местан ДОСТ. „По време на местните избори Хафъзов наистина работеше в Сунгурларе, но под знака на ДПС. Няма разцепление след неговото напускане. Той дори не е влизал във връзка с мен, по телефона не ме е търсил“, каза Панделиев пред БургасИнфо. През последните месеци беше подложено на въпрос състоянието на местната структура на ДПС, именно заради връзките на Хафъзов с отделни членове на партията, сред които е и настоящия зам. кмет Хатидже Георгиева. Именно това беше общината, в която Хафъзов заложи политическата си кариера на местните избори и изнасяше пламенни речи пред избирателите.

„В общината се говореше, че отделни членове може да подкрепят ДОСТ, но дори и това не се случи. Възможно е да има хора, които са роднини на Хафъзов и са отишли на форума на формацията им в София, но не очаквам трусове в ДПС. Назначих Хатидже Георгиева за зам. кмет, за да поправя огромната несправедливост на предшественика ми Георги Кенов, а не по нечие указание. Тя в момента е избрана за общински лидер на ДПС и е възможно депутатът Хафъзов единствено да я е поздравил. Но това е, нищо повече. Истина е обаче, че постоянно ми се задават въпроси от местни жители за стабилността на ДПС. Според мен проблеми в структурата няма“, каза Панделиев. Той заяви, че не е член на партията, макар че има подкрепата на ръководството.

В предходния мандат Сунгурларе беше управлявано от Георги Кенов, който тогава беше кмет от ДПС, а Георгиева беше негов заместник. Около година преди изборите Кенов отстрани Георгиева като заяви, че заради нея общината е губила средства.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас