Кметът на Сунгурларе Васил Панделиев, който беше избран като кандидат на ДПС и с огромните усилия на отцепелия се от партията депутат Хюсеин Хафъзов, заяви, че няма сътресения в местната структура и не очаква отлив на местни активисти към формацията на Лютви Местан ДОСТ. „По време на местните избори Хафъзов наистина работеше в Сунгурларе, но под знака на ДПС. Няма разцепление след неговото напускане. Той дори не е влизал във връзка с мен, по телефона не ме е търсил“, каза Панделиев пред БургасИнфо. През последните месеци беше подложено на въпрос състоянието на местната структура на ДПС, именно заради връзките на Хафъзов с отделни членове на партията, сред които е и настоящия зам. кмет Хатидже Георгиева. Именно това беше общината, в която Хафъзов заложи политическата си кариера на местните избори и изнасяше пламенни речи пред избирателите.

„В общината се говореше, че отделни членове може да подкрепят ДОСТ, но дори и това не се случи. Възможно е да има хора, които са роднини на Хафъзов и са отишли на форума на формацията им в София, но не очаквам трусове в ДПС. Назначих Хатидже Георгиева за зам. кмет, за да поправя огромната несправедливост на предшественика ми Георги Кенов, а не по нечие указание. Тя в момента е избрана за общински лидер на ДПС и е възможно депутатът Хафъзов единствено да я е поздравил. Но това е, нищо повече. Истина е обаче, че постоянно ми се задават въпроси от местни жители за стабилността на ДПС. Според мен проблеми в структурата няма“, каза Панделиев. Той заяви, че не е член на партията, макар че има подкрепата на ръководството.

В предходния мандат Сунгурларе беше управлявано от Георги Кенов, който тогава беше кмет от ДПС, а Георгиева беше негов заместник. Около година преди изборите Кенов отстрани Георгиева като заяви, че заради нея общината е губила средства.