„Ако патриотите и реформаторите са стабилни, и ние сме стабилни, ако не – избори“- Това заяви в Лондон, където е на среща с британския премиер Дейвид Камерън, министър-председателят на България Бойко Борисов.

Борисов заяви, че за него е изключително важна подкрепата на Патриотичния фронт, на Реформаторския блок и на всеки, който разумно смята, че „нови избори са само рай за контрабандистите, за корупцията и за всички олигархични кръгове“.

„Ние сме готови за избори във всеки момент, но няма да е честно към народа, но зависим и от партньорите си”, посочи той и допълни: „Навремето Румен Петков ме направи премиер… Да не прекаляват с играта на нерви, защото може и да не ми издържат в един момент”, каза министър-председателят. Борисов посочи, че последната година и половина правителството и държавата са съсредоточени в борбата с контрабандата и финансовите резултати го доказват. „Далеч съм от мисълта, че сме изкоренили всичко и това е максимумът, но при всички случаи се толерира от нашите партньори, че правителството има воля да го прави“, каза премиерът по отношение на борбата с корупцията.

В Лондон премиерът днес ще участва в Антикорупционна среща на върха.