За поредното насилие над животни сигнализираха от фондация Animal Hope Bulgaria в Бургас. Те са поместили кратко видео с куче на операционната маса, което е цялото в рани. От видеото става ясно, че кучето не е нападнато от животно, а е било измъчвано от човек. За съжаление кученцето е починало поради голямата загуба на кръв. По целия врат и тяло на животното е имало дълбоки прорезни рани, които най-вероятно са направени с някакъв вид острие, съобщи e-burgas.com.

"Късно снощи на 1-ви април някой е измъкнал едно от нашите кучета през оградата. Тази сутрин Зори я намери в безпомощно състояние с множество прободни и прорезни рани по цялото тяло, с кръвонасядания от побой. В областта на врата има огромна рана, от която се виждат вените и нервите причинена от желязна примка, според нашия ветеринар. Измъкната е с примката над стената. Влачена е в съседния двор, където открихме и човешки следи. Държана е вдигната на високо и докато тя отчаяно се е мятала във въздуха примката е прерязала врата й.

През това време другото куче я е хапало. В двора няма няма следи от кръв, което означава, че е измъчвана на друго място. Веднага след като я открихме все още жива, беше отведена незабавно при нашия лекуващ ветеринар в "Меден Рудник". Два часа се борехме отчаяно за живота и, но тя се предаде... Обадихме се на телефон 112 и подадохме сигнал, след което дойдоха полицaй да направят оглед на местопрестъплението. От днес достъпът до нашите животни е ограничен за външни лица. По жестока ирония на съдбата кученцето от нашите благотворителни календари за месец април 2016 е същото кученце, което стана жертва късно снощи." описват на страницата си във Фейсбук Animal Hope.