В Общинския съвет в Царево в опозицията влиза Емил Пейчев, чийто зет е самият председател на Общинския съвет Даниел Скулиев, съобщи сайтът strandjanews.com, който следи отблизо процесите в южните черноморски общини. Пейчев влиза в местния парламент на мястото на най-големия опонент на настоящия кмет от ГЕРБ Георги Лапчев – Васил Каридков. Каридков напуска местния парламент 5 месеца след изборите, в които той участваше, след като мобилизира група от привърженици , с които издигнаха собствен кандидат за кмет – Станислав Добрев.

БургасИнфо припомня, че Каридков, както и Добрев, бяха зам.кметове по строителството на кмета Георги Лапчев, но напуснаха местната власт, разграничаващи се от политиката на градоначалника. И двата заявиха, че не са съгласни с методите на управление, но и така и не назоваха конкретна причина, за да се откажат от поста си в общинската администрация. Каридков има и частен бизнес в Ахтопол и това беше едно от основанията му да напусне управлението, но само публично.

Любопитно е как ще се прояви в местния парламент новият общински съветник. Неговият роднина Скулиев е един от най-приближените хора на кмета, той е председател на Общинския съвет от първия ден, в който Георги Лапчев се закле като кмет през ноември 2011 година.