Таланти от ОМК „Несебър 2000“ бяха сред отличените десет най-добри ветроходци за 2015 г. от Българската федерация по ветроходство. Това стана на официална церемония в Министерството на младежта и спорта.

ОМК „Несебър-2000“ донесе в града на ЮНЕСКО два приза, които са на Владислав Маринов - водач на ранглистата в клас „Оптимист“, и Анастас Петров - водач на ранглистата в клас „Фин“.

Владислав Маринов е ученик в VIII клас на ПМГ "Проф. Никола Обрешков" Бургас. Втора поредна година е водач на националната ранглиста в клас "Оптимист", а през 2013 г. е начело на оптимист - младша възраст. Член e на националния отбор по ветроходство.

Анастас Петров e на 29 г. и е състезател на ОМК „Несебър 2000“ от самото му създаване. Спортната му кариера започва от детския клас "Оптимист", където се изкачва до третото място на републиканския шампионат. В клас "Кадет" два пъти е носител на шампионската титла на родната федерация. Печели републиканското първенство в клас "Лазер“-младежи. През 2008 г. носи за България и Несебър сребърен медал от Балканиадата в Румъния. Още два пъти се качва на почетната стълбичка на балкански първенства в клас „Фин“ – има бронзови медали от Македония`2013 и Румъния`2014.