Шампионът по мотокрос Николай Колев – Кокала е сред задържаните петима мъже по подозрение, че са участвали в сбивания и побои. Полицията им щракнала белезниците няколко дни след грабеж на 28-годишен бургазлия, при който му били отнети 1400 лева. Екшъ се нътразиграл на 19 март на ул. „Найден Геров” в к-с „Меден рудник”. Няколко часа по-късно същите мъже, въоръжени с цял боен арсенал, включващ: ножове, бухалки, палки, мачете и пушка отишли на ул. “Петко Войвода” отново в к-с „Меден рудник”. С врявата, която вдигнали, докато търсили бития от тях няколко часа по-рано мъж, те привлекли сериозно внимание към себе си.

От ОДМВР-Бургас посочват, като извършители петима души, всички с криминални регистрации. Двама от тях са от Айтос и трима от Бургас. Това са К.Д., 20 годишен от Айтос, Н.К., 23 годишен от Айтос, 22 годишния К.Г. от Бургас, 29 годишния Т.Ж. от Бургас и 22 годишния И.П. от Бургас. Сред инициалите се крие името на 23-годишния шампион по мотокрос от Айтос Николай Колев по прякор Кокала. Предприети са мерки по задържане на лицата и провеждане на процесуално-следствени действия по претърсване на домовете и автомобилите им.

На 22 март са задържани двамата айтозлии, като при проведените претърсвания са открити и иззети маски, ножове, бухалки, палки, мачете и пушка, с които петима младежи били въоръжени по време на нападението.

Ден по-късно около 19.00 ч. в района на Спортна зала „Младост” е хванат 29 годишният ММА боец Тодор Желязков, който отказал да се подчини на полицейските разпореждания и оказал съпротива, което наложило използването на белезници. Останалите двама младежи се издирват от служители на ОДМВР – Бургас.

При проведените допълнителни полицейски действия е установено, че И.П. заедно с друг свой приятел на 24.10.2015 год. извършили в района на бензиностанция „Шел” в кв. „Победа” побой по хулигански подбуди над млад бургазлия. По случая в Първо Районно управление - Бургас е образувано досъдебно производство.

В момента се проверяват данни за това, че петимата бургазлии са участвали и в други случаи на сбивания и побои, осъществени на територията на Бургас - град.

Интересното в случая е твърдението на близките на Тодор Желязков, че в момента на задържането си той е нямал представа защо е акцията срещу него. Едва в Четвърто РУП разбрал, че причината е Николай Колев – Кокала. ММА боецът твърди, че няма никакви познати в Айтос и дори не е виждал Кокала.