„Запазването и развитието на Реформаторския блок в неговата цялост е условие №1 както за мен, като личност, така и за общността, която ме покани на среща в Бургас. Затова нито аз, нито Радан Кънев, Меглена Кунева или Божидар Лукарски можем да бъдем откъснати от мнението на нашите членове. Ако не се съобразим с тях, значи не сме техни представители, а нещо друго”. Това каза при посещението си в морския град министър Петър Москов. Малко по-рано днес той проведе среща с представители на ДСБ и членове на РБ. Тя бе водена от областния координатор на ДСБ и общински съветник д-р Георги Митев, а сред гостите бяха зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, народният представител и зам.-председател на СДС Костадин Марков, областният управител на Бургас и областен председател на сините Вълчо Чолаков, общинският съветник от РБ Тошко Иванов, лекари и др.

Москов заяви, че ако Реформаторският блок се нуждае от нещо, то е да докаже резултати от участието си във властта, както и смисъла от коалицията с ГЕРБ.

„Няма цена, която аз не бих платил, за да може управлението да даде резултати. Защото тези резултати означават по-добро ежедневие за гражданите”, заяви здравният министър.

Той благодари на ДСБ и Реформаторски блок - Бургас за поканата.

„Подобни срещи са важни, защото, когато проблемите в една политическа организация са видни за цялото общество, те трябва да бъдат отговаряни. А точният формат е да спорим, да говорим, да се убеждаваме взаимно в различни тези, като накрая стигаме до общи решения, а не до решения, които ни разделят”, каза Петър Москов.

Идният месец ще се състои националната конференция на ДСБ. В тази връзка той заяви, че в Бургас разговори за ръководни постове в партията не са водени.

„И в Блока, и в ДСБ има различни мнения за бъдещето и на двете. И това трябва да бъде ясно отчетено. Необходимо е да бъде прокарана конкретна линия на мнение и позиция в рамките на ДСБ и в рамките на Блока”, добави Москов.

Той сподели, че с Радан Кънев имат еднаква оценка за ситуацията и настоящето, но различна за начина, по който то се променя.