Доста по-ниска е избирателната активност към 20 часа – 23-24%. За съжаление тя е доста под това, което очаквахме. Моите залози бяха за около 35-36%. Но това е положението – хората отидоха на плаж, уморени са от множеството избори, които сме провели за последните 3 години. Това е резултатът, съжаляваме много, че е толкова ниска избирателната активност.

Сравнително спокойно мина изборният ден, с изключение на проблема с машините, които пускаха вместо една или две разписки.“ Това коментира председателят на Районната избирателна комисия в Бургас Фани Семерджиева след края на изборния ден днес. В момента членовете на комисията очакват пристигането на членовете на секции за обработка на изборните резултати, което за първи път ще се състои в зала „Арена Бургас“. РИК-Бургас е сочена за пример при провеждането на избори и отчитането на резултатите.

Готови сме, проиграли сме потоците от хора. Мисля, че доста по-късно очакваме да се появят в залата, ние имаме готовност. Към момента само две подвижни секции пристигнаха, чакаме следващите.“, каза тя. Какво каза още Фани Семерджиева - вижте във видеото по-долу.