"Колективните органи ще се съберат следващите дни. Всеки един, който е член на органите, ще вземе отношение, ще се вземат и решения. Голяма част от хората още вчера почнаха да се обаждат, споделят призива на д-р Ахмед Доган", заяви съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров.

"Голяма част от това, което Доган изказва като загриженост - че няма нормално функциониране на база демократични принципи, е изказано много обхватно в неговото обръщение. Той призовава да се освободим от страха и да застанем на висотата на нашите отговорности", каза още той.

Попитан дали Пеевски ще бъде изключен, Чакъров обясни, че колективните органи ще заседават, най-вероятно с участието на самия Доган, а след това ще бъде взето решение.

От ДПС все още не са определили кой ще вземе втория мандат за съставяне на правителство: "До последно ще положим всички усилия да се състави редовно правителство в страната. Призовавам и другите политически сили да бъдат на висотата на отговорностите".

Чакъров заяви, че въпреки всички откази, получени през вчерашния ден за срещи за съставяне на правителство, не било излишно да се направи нов опит за търсене на подкрепа.