Идеята „Синя България“ е обречена да се получи. Синя България е надежда. Надеждата, че може да бъде различно. Това заяви в Бургас лидерът на КОД д-р Петър Москов, който е и представител на ръководството на коалиция „Синя България|“. Той беше в морския град за закриването на предизборната кампания на сините, което се състоя край Експо център „Флора“ в Морската градина. С него беше и председателят на партия „Консервативна България“ Борис Ячев. Кандидат-депутатите за парламентарните избори от Бургаски регион, чийто водач е Милен Георгиев - познат поколения бургазлии познават като футболна звезда и настоящ предприемач, избраха там да си пожелаят успех на изборите, тъй като и морето, и небето са сини. Музика и символични знаци, които увличаха хиляди хора по улиците на Бургас преди години и бяха изчезнали през последните избори, припомниха енергията на синята идея.

Ако имам някаква основна причина да се изправя пред Вас днес, то е да Ви благодаря на всички Вас, защото тази надежда я направихте истинска, реална, не остава просто мечта или сън. Не аз, не Милен, не Христиан, не Боби, не останалите хора от листата, а това го направихте всички вие. Защото малко повече от месец, откогато казахме на света, че това сме ние и се наричаме „Синя България“, вие и още 100 хил. българи повярваха, подкрепиха и застанаха зад тази идея. Това е изключително, това е прекрасно! Това е надеждата, която всички ние връщаме. А всички Вие, които направихте възможно за разпространението й, сте героите на тази кампания. И тази битка я спечелихте“, каза пред съмишлениците на сините д-р Петър Москов.

Толкова много симпатизирам на „Синя България“, че даже обещавам да гласувам за себе си. Вярвам в идеите, дано успее. Честен съм и всичко това, което правя е ново за мен – ходих на гледачка. И тя ми каза – виждам, че има две по 50. Едното е, че станах на 50 преди малко по-малко от месец, а другото – може би е 50- ото Народно събрание. Да успеем, да надграждаме и да успяваме.“, каза с познатата си широка усмивка водачът на листата Милен Георгиев.

Въздухът започна да трепери - това е полъхът на новото, на синьото, както на забравеното старо, така и на новото. Това е полъхът на „Синя България“. Девети юни е дата, която ще дойде и ще мине. Ние ще направим един добър резултат, който ще ни даде не просто да присъстваме в парламента, а онова, което сме записали като програма, да го предложим на всички останали политически групи, които ще присъстват там. Веднага след 9-и ние трябва да направим всичко възможно да съхраним този съюз. Ценното на „Синя България“ е искреното желание и намерение на партиите, които са вътре, да направят нещо дългосрочно, нещо далеч в бъдещето. Да не сме поредното обединение, което се разтуря веднага след избори и се поддава на изкушения. Тук негласно сме си дали дума, че онова, което е важно, е именно формулата „Синя България“ – синият цвят, консервативните и десни идеи. Това обединение е само началото“, заяви Борис Ячев.

На второ и трето място в листата в Бургас са опитният юрист Христиан Митев и икономистът Златина Величкова, която е представител и на общините в Бургаски регион.

Хората в листата са олицетворение на всичко това, което иска да направи „Синя България“. Те са изградили себе си без подкрепата на държавата, успели, качествени, които са тук, не за да вземат, а да дадат като опит, като качества, ценности в политически живот. Ключовата дума е свобода“, каза Христиан Митев.

Надяваме се искрено на 9-и юни да дадем шанс на „Синя България“, на тази чакана демокрация, да настъпи в парламента. Една жена ми каза – една птичка пролет не прави. Но аз не виждам птичка. Тук виждам цяло ято и се надявам ние да бъдем синьото лято в 50-ото Народно събрание. Радвам се, че тук сме на брега – на синьото море.“, заяви Златина Величкова.

Към хората се обърна и уважаваната д-р Лидия Дренчева, която е пета в листата, както и Боряна Тодорова - хотелиер, заемаща четвърта позиция.

Какво каза пред журналисти в Бургас д-р Петър Москов – ВИЖТЕ ТУК