"При всички положения няма да ни взимат много сериозно с такава малка бройка депутати, но сме решени да бъдем категорични. Малките камъчета обръщат колата. Колкото по-сериозно се отнасят към нас като към една сериозна партия, която в чужбина имаше гласове, които превъзхождаха доста от по-старите партии", каза Етиен Леви от партия "Величие" в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Леви заяви, че трябва най-накрая в България да има правителство, което да работи за издигането на България и българският народ да се чувства щастлив, че е жив. Допълни, че от партия "Величие" ще бъдат решителни, но няма да размахват пръст. Биха изслушали ГЕРБ и техните предложения. Уточни, че в момента е рано да се говори в конкретика.

"Когато човек е народен избраник, той е длъжен да държи високо ниво и към избирателите, и към колегите си в парламента. Такъв махленски език на мен не ми е приятен. Да бъдат достойни синове и дъщери на България. Това са народни избраници", заяви той.

Каза, че никога не е харесвал, когато е виждал споровете в парламента, затова призова за уважение към личното достойнство.

"Не желая да робувам нито на източната, нито на западната империя, нито на средноевропейската империя. Моята империя е малката империя, наречена България и българският народ, където и да се намира той", каза Леви.

По думите му гласовете за партия "Величие" са дошли по един много естествен начин. Защо? И посочи своят аргумент.

"Г-н Марков, г-н Михайлов, направиха поредица от срещи не само в България, а и в чужбина. Говориха с един много човешки и разбираем език", добави той.