Чрез обществени поръчки ще бъдат закупени 273 камери за измерване скоростта на движение, каза в Шабла служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Общо четири са обществените поръчки, като едната е в напреднала фаза. При нея става въпрос за закупуване и доставка на не по-малко от 63 броя преносими камери, коментира Стоянов. Според него това ще се случи през следващите месеци и приоритетно ще бъдат раздадени на местата, където е констатирана концентрация на пътнотранспортни произшествия. „За мен тези камери са много по-ефективни от стационарните, тъй като при тях го има елементът на изненадата. Имам уверението на хората, които работят по тези поръчки, че те са приоритетни и това ще се случи през следващите месеци“, каза още Калин Стоянов, съобщава БТА.

Служебният министър каза още, че ще има нови документи за самоличност, като те ще съдържат биометрични данни. "Проблемът е само с експресната поръчка - ще може да се заяви такава, но документите ще могат да се получат само в София. Това е така, защото искаме всичко да е централизирано. Ще има увеличение на цената на документите за самоличност, но това ще се случи от 1 януари догодина“, коментира още Стоянов.

По отношение на възобновяването на работа на други районни управления, като това в Албена, служебният вътрешен министър Стоянов каза, че това може би ще се случи до дни.