Правителството прие решение, с което сменя областните управители на областите Благоевград, Видин, Добрич и Плевен.

За областен управител на Благоевград е назначен Георги Динев. Бил е народен представител 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание. Динев е бил също председател на Общинския съвет – Петрич.

Ани Арутюнян е новият областен управител на Видин. До този момент е била заместник-областен управител на същата област. Хоноруван преподавател е в катедра „Политология” в УНСС.

Притежава богат опит в разработването на образователни и изследователски проекти в сферата на предприемачеството, насочени към малки и средни предприятия, както на национално, така и на международно ниво.

Румен Русев е назначен за областен управител на Добрич. Той главен секретар на Областна администрация Добрич от 2016 година.

Юрист по образование, притежава дългогодишен опит в администрацията. Бил е също секретар на Община град Добрич.

Николай Абрашев е новият областен управител на Плевен, като до момента там е бил заместник-областен управител. Работил е в Община Плевен, където е бил медиатор, отговарял е за младежките дейности – програми и заетост.

Завършил е магистратура по „Мениджмънт“ в Стопанската академия „Димитър А. Ценов“, Свищов.

Освободената днес от длъжността областен управител на област Плевен Виолета Иеремиева ще бъде назначена за заместник-областен управител на същата област.