„Синя България“ е обединение от дясно-консервативни партии. Личната ми мотивация да бъда водач на листата тук е, че както ще се борим за политиката в държавата, така и за нашия град, за да бъде много по-добро място, да решим текущи проблеми и на национално, и на регионално равнище. Но ще работим най-вече за Бургас и региона! Хората в нашата листа са можещи, уравновесени и успели. В крайна сметка, когато сме полезни за град като Бургас, който е един от водещите в държавата, ще дадем позитивен тласък и на държавата.“, каза водачът на коалиция „Синя България“ в Бургас – предприемачът Милен Георгиев. Днес представители на коалицията регистрираха в Районната избирателна комисия в Бургас листата с кандидат-депутати за предстоящите на 9 юни парламентарни избори.

Припомняме, че създаването на коалиция „Синя България“ бе обявена от – КОД (Консервативно обединение на десницата) на Петър Москов, „Български демократически форум“ (БДФ) и „Движение Демократично Действие – Д3“, като към нея по-късно се включиха и други формации, сред които „Консервативна България“, която е наследник на НФСБ.

„Листата е добре балансирана от професионалисти, всеки е доказан в своята област. Имаме добро регионално представителство. Най-важното е, че тези хора са обединени от една страна да работят за Бургас и региона, а от друга – за България в ясна консервативно-дясна коалиция, която за разлика от „сглобките“, на които бяхме свидетели през последните години, стъпва на една принципна основа на хора, които гледат в една посока“, каза вторият в листата – юристът Христиан Митев.

На трето място в листата е представител на община Приморско – Златина Величкова (вижте лъната листа по-долу).

Представителите на "Синя България" дойдоха в РИК, за да подадат документите за регистрация на листата

Челната синя тройка в Бургас - водачът Милен Георгиев, Златина Величкова и Христиан Митев (отдясно наляво)

Ето и пълната листа:

Милен Георгиев

Христиан Митев

Златина Величкова

Боряна Тодорова

Лидия Дренчева

Тодор Брадов

Антон Стоянов

Пенчо Христов

Марияна Лефтерова

Павел Павлов

Димитър Казаков

Севдалина Пенева

Добринка Французова

Диана Фъртунова

Иван Драголов

Даниела Радева

Станислав Баръмов

Мариана Димитрова

Йордан Георгиев

Красимира Ятакчиева