Излизаме с познати имена, експерти в различни области и сфери на живота. Имаме и нови лица. Имаме представители на общините от Бургаска област. Излизаме на тези избори с настроение като първа политическа сила, с ясното съзнание, че наистина нещо трябва да се промени в държавата и единствените, които можем да направим тази промяна към наистина по-добро, е коалиция ГЕРБ-СДС. Водачът на листата е Жечо Станков – добре познат на всички енергиен експерт. Мисля, че резултатът ни ще бъде по-добър. Защото доказахме, че ГЕРБ е една системна партия, която работи за хората, гради и прави всичко възможно да подобрява живота на българина, да имаме една стабилна държава в стабилна Европа. Това заяви областният лидер на ГЕРБ Иван Алексиев днес. Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира днес листата си с кандидат-депутати за предстоящите парламентарни избори в Районната избирателна комисия в Бургас (вижте списъкът с имената по-долу).

„Необходимо е всеки един човек да осъзнае, че трябва да излезе да гласува, това е отговорност на всеки български гражданин. И независимо от това какво коментираме по кафенетата и на улиците – накрая, на 9 юни да излезем и да гласуваме“, заяви Алексиев.

„От многобройните срещи, които провеждаме с хората, виждам, че те са объркани, демотивирани. Необходимо е да се поеме отговорност, която трябва да бъде носена лично, от политически фигури, защото честно казано през последните 3 години политиката се изкриви, чрез лица, които я употребиха за лични цели. Радвам се, че зад гърба си имам стабилен екип от експерти, които носят със себе си политическа отговорност. Ние сме наясно, че когато бъдем избрани в Народното събрание, трябва да защитаваме кауза, а безспорно нашата е Бургас и региона. Всички 14 народни представители трябва да бъдат обединени за каузата. Защото в крайна сметка има неща, които са надпартийни – това са нуждите на хората. Санирането продължава да бъде основна тема и ако трябва да има някакъв слоган е „Край на резервите“. Знаете, че освен 30-е блока, които в Бургас са одобрени, има още 200, които чакат. Предложили сме и се надявам в следващото Народно събрание да бъде прието да има ясна стратегия, за да може всеки един от тези 200 блока в Бургас да знае кога ще има средства за саниране. Други проекти са обходът на „Меден рудник“, уличното осветление в кварталите, здравеопазване – новата Детска болница, образование – нов Факултет по фармация. Ще продължим да работим с всички кметове и общински съветници, защото те са ежедневно между хората“, заяви водачът Жечо Станков.

1. Жечо Станков

2. Любен Дилов

3. Галя Василева

4. Андрей Рунчев

5. Мартин Богданов

6. Емил Кючуков

7. Дечо Коешинов

8. Вежди Орманов

9. д-р Цветелина Иванова

10. Ваня Христова

11. Илиан Щерев

12. Светлана Чакърова

13. Валентин Ганчев

14. Марин Комитов

15. Андон Михайлов

16. Чани Стойчев

17. Георги Вдовичин

18. Георги Гунев

19. Тодор Станков

20. Станислав Андреев

21. Марина Димитрова

22. Стефана Караджова

23. Продан Димитров

24. Ивелин Ефендиев

25. Панайот Панайотов

26. Димитър Янчев

27. Тодор Михалев

28. Ангел Петков