Разработката за баша и син по случая "Митници" е водена за Божков, а сега я извадиха срешу наши депутати. Става въпрос за умишлено подредена схема за компроментиране на ПП-ДБ. Има фабрика за компромати, която работи с прокуратурата и ДАНС

Вчера изгледах всички сутрешни блокове, всички новини – всички започваха със скандала "Корал". Какъв скандал има? Дали има фалшифицирани подписи – трябва да се докаже. Едно лице, в случая Кирил Петков, е искал да напусне неправителствена организация. Тук няма пари, няма корупция, няма дялове. Има каскада от компромати. Ще се получи следният ефект – след години тези дела ще приключат по някакъв начин, но сега имат ефект на обработка на общественото мнение. Срещу мен имаше три наказателни дела – те завършиха с оправдателни присъди. Години наред имаше заглавия – "Атанасов послушва", "Атанасов изнасял оръжия", "Атансов написал неверен доклад". Това е политическа борба с непозволени средстава, с цел да бъде омаскарен противникът, посочи Атанасов по bTV.


За 4 години има 344 преписки за българско гражданство и се оказва, че те всички са с фалшиви документи. Това е работата на ДАНС, а не компромати срещу политици, разкри нова информация генералът.

Живко Коцев го познавам като перфектен полицай. Срещал се е с тези хора. Аз не бих се срещал. В МВР има хора с престъпни намерения. И чрез връзки с престъпници се обогатяват, коментира още той.


Четох справката за Нотариуса на АКФ. Това е страшно, ставало е с години. И ту има упрек към хората, които са оглавявали МВР и другите служби. Знаете, кой бе на власт тези години, посочи той.

Той коментира и сглобката с ГЕРБ: Ние постъпихме национално отговорно.Съставихме правителство, след трудни преговори именно с политическата сила, с която сме воювали. Не знам каква е ролята на Алексей Петров. Участвал съм в истинските преговори за съставяне на правителство – в кабинета на председателя на парламента. Каква да е програмата, как да изглежда персонално на правителството. Не знам каква е ролята на Алексей Петров – Борисов обича да хвърля такива неща, каза още той.

По думите му последните месеци на управление са си заслужавали. "От ДСБ и Демократична България от години работим за конституционни промени, които да дават възможност на законово ниво да се промени целият механизъм на съдебната власт. ГЕРБ овладяха служебната власт. Промяна на функционирането на служебното правителство беше предложение на коалицията на ГЕРБ и ДПС. Промените, които касаят служебното правителство са рационални", каза още ген. Атансов.


Той заяви, че не харесва кабинета "Главчев", защото по думите му, вместо да се занимава с изборите, прави чистки.

Ген. Атанасов призова българските граждани да не се отказват и да отидат да гласуват на 9 юни.