Председателят на ГЕРБ се появи на ново предизборно мероприятие в София - този път в район "Оборище". Заедно с него са Даниела Райчева и Йорданка Фандъкова.

"Сега, днес определихме слоган, огромен екип работи, международни компании, лобистки фирми от цял свят и съчинихме следното", каза шеговито Борисов - "За нашата ЕНП слоганът е "Сигурна Европа". Ние казахме: "Стабилна България, сигурна Европа". Прекрасен слоган, за него ми дължите 200 000 долара"", пошегува се Борисов.

"За лобизма и рекламата. Освен това, този транс национален лобистки екип реши рекламата по телевизиите да се сведе до 10 секунди, защото и пари нямаме като хората. Като гледам - пудели, пачки, скъпи кампании, почва да ми е ясно как са се развили нещата.

Аз ще съм водещ, защото съм без пари и ще бъде само "Стабилна България, Сигурна Европа, ура. Купуването и продаването на гласове е престъпление". Ако го одобрявате и това струва 200 000 долара", каза още той.

"От 1 юни в Пловдив, в античния театър, нашия водещ кандидат, сегашния председател на ЕК, иска да бъде в България. Всички евро депутати са поканени, желаещи. може да не ни стигне мястото, но България е много важна за ЕНП, нашите депутати имат много важно място в нашето европейско семейство на ЕНП.

За най-голяма радост тази година, тези избори и двете неща, които ЕНП дава като приоритети са точно, които тези, които България най-много иска. В сферата на сигурността България бе пример в опазването на границите. Срещу нелегалната миграция и спазването на правата на човека.

Второто е земеделието. Това е изконно заложено в нашето население. не случайно репарациите от войните, които сме загубили, са изплатени със земеделска продукция. И в тази сфера много добре пасват приоритетите", разкри още лидерът на ГЕРБ.