„Възраждане“ регистрира днес листа от 17 кандидати за народни представители от 2 МИР - Бургас за предстоящите парламентарни избори. Документите бяха внесени в РИК от Борис Аладжов, Звезделина Каравелова, Александър Койчев и Виктория Върбанова. „Възраждане“ показва приемственост и запазва в основна степен кандидатите си от предходните избори.
„Възраждане излиза за победа на всички избори и тези не правят изключение. С годините показахме последователност в действията и политиките си; доказахме, че ние сме единствените, които защитават националния интерес и не отстъпваме от позициите си“, коментира вторият в листата Борис Аладжов.
Водач в нея отново е заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев. Втори е народният представител и председател на "Възраждане" Бургас Борис Аладжов. На трето място е председателят на структурата в Несебър Звезделина Каравелова, четвърти – заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Александър Койчев. В листата има представители на 10 от 11-те общини в областта, където „Възраждане“ има структури. В нея има икономисти, юрист, педагози и представители на частния бизнес.
Очакваме да повишим резултата си от предходните избори, посочиха кандидатите на „Възраждане“ и призоваха хората да гласуват на предстоящия вот за единствените политици, които не влизат в срамни коалиции и не предават националните ни интереси.

-----------------------------------------------
Пълната листа на „Възраждане“:
1. Цончо Ганев – учредител и заместник-председател на „Възраждане“. Завършил е стопанската академия „Димитър Апостолов Ценов“ – Свищов със специалност „Икономика на търговията“. Кариерният му път преминава от предприемач в сферата на туризма, през мениджърски позиции в международни компании. Заместник-председател на 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание.
2. Борис Аладжов – магистър по „Мениджмънт на бизнес организациите“ от стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов“ - Свищов. Притежава професионален опит като специалист „Развитие на пазари“ в една от най-големите международни компании, развиваща дейност в областта на бързооборотните стоки. Експерт в областта маркетинга, финансите и управлението. Народен представител в 48-то и 49-то Народно събрание. Председател на структурата на „Възраждане“ Бургас.
3. Звезделина Каравелова – развива частен бизнес в сферата на ресторантьорството и туризма. Председател е на структурата на „Възраждане“ Несебър.
4. Александър Койчев – завършил е Икономически университет – Варна. Работи като специалист „Развитие на пазари“ в една от най-големите международни компании. Експерт в областта на маркетинга, финансите и управлението. Секретар на структурата на „Възраждане“ Бургас. Заместник-председател на Общински съвет – Бургас, член на постоянните комисии по бюджет и финанси, по икономика и инвестиционни политики и по опазване на околната среда, земеделие и храни.
5. Димитър Петков – работил е в МВР като старши граничен полицай. В момента развива частен бизнес. Председател е на структурата на „Възраждане“ Поморие.
6. Снежана Йорданова – висше педагогическо образование. Завършила е специалност „Педагогика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, гр. Пловдив, развива частен бизнес в сферата на туризма. Председател е на структурата на „Възраждане“ Приморско.
7. Виктория Върбанова – студент в Бургаски свободен университет. Професионалният ѝ опит включва работа за няколко големи компании, развиващи дейност в сферата на туризма, както и работа в чужбина за голяма международна компания. В момента развива собствен бизнес в сферата на услугите. Заместник-председател е на структурата на „Възраждане“ Бургас. Общински съветник, заместник-председател на комисия по туризъм, член е на консултативния съвет за туризма и на комисията по международно сътрудничество и връзки с гражданското общество.
8. Надежда Чолакова –висше образование в ТУ София, специалност „Графичен дизайн“. Работи в сферата на туризма. Заместник-председател на структурата на „Възраждане“ Царево
9. Александър Александров - студент в БСУ, специалност „Електроснабдяване и електрообзавеждане“. Развива частен бизнес в сферата на търговията и ресторантьорството. Заместник-председател на структурата на „Възраждане“ Карнобат.
10. Галин Стойчев – развива частен бизнес в сферата на строителството. Заместник-председател на структурата на „Възраждане“ Камено, общински съветник в Камено
11. Тодор Ковачев – завършил е ВВОВУ "Васил Левски", специалност „Мотострелкови войски“. Офицер от мотострелкови войски, военен инженер, машинен инженер ДВГ. От 1993 до 2021г. е офицер от „Вътрешни войски“ и „Жандармерия“.
12. Атанас Аврамов – висше техническо образование от ВНВУ “Васил Левски като инженер по хидравлика и хидравлични машини. Завършва Военна академия за тил и транспорт“ - Санкт Петербург, специалност „Ракетни горива и горивосмазочни материали в оперативно звено до фронт“.
13. Драгомир Дончев – магистър по „Маркетинг и мениджмънт“. Дългогодишен професионален опит в голяма международна компания, оперираща в областта на бързооборотните стоки. В момента развива частен бизнес в сферата на туризма.
14. Димитър Мавродиев – развива частен бизнес в сферата на авторемонтите. От 2019 г. година разширява дейността си областта на селския туризъм в община Малко Търново. Председател на структурата на „Възраждане“ в Малко Търново.
15. Щилян Димитров – висше образование с професионална квалификация – юрист. Притежава професионален опит като инвеститорски контрол в една от най-големите строителни фирми по Южното Черноморие, в момента развива частен бизнес в сферата на строителството.
16. Мария Вълкова – висше педагогическо образование, в момента развива частен бизнес.
17. Радостин Желязков – висше образование, специалност „Физика и математика“. Притежава професионален опит като преподавател по физика и математика, както и като специалист – електроника и софтуер. В момента е