Отстраняването на Росен Желязков като председател на Народно събрание показа как професионализмът, компетентността се мачкат от политическите амбиции и дребни страсти на депутати с мечти да се налагат на всяка цена и да държат властта. Това коментира бургаският депутат от ГЕРБ-СДС Жечо Станков, след като с гласовете на ПП-ДБ, БСП, ИТН и „Възраждане“ Желязков беше освободен.

„Това беше чист политически акт, без стабилни аргументи, тъй като в това Народно събрание няма по-подготвен човек за поста от Росен Желязков. Освобождаването му е ясен знак за това какви хора градят имиджа на Народното събрание. Трябва да бъде сложен край на политическите игри и интриги и да се даде път на преден план да бъдат можещите. Това ще бъде и нашата цел на 9 юни! Ще успеем заедно.“, допълни Станков.

„Когато преди година избрахме Росен Желязков за председател на парламента бях убеден, че този избор е най-правилен и заслужен! Народното събрание премина през много кризисни заседания, но благодарение на своя професионализъм и компетентност той съумяваше да води дебатите и да успокоява колегите народни представители, които понякога стигаха и до сблъсъци.

Тишината в залата, по време на неговата последна реч, ясно показа уважението и респекта към него от всички народни представители и също така показа двуличието на тези, които със своя глас оставиха Народното събрание без своя председател! Едно срамно решение на ППДБ, БСП, Възраждане и ИТН! Респект Росен Желязков!“, обяви и Андрей Рунчев, който също е бургаски представител в Народното събрание.