Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се пусна на живо от Пловдив. Той е заедно с Томислав Дончев, Рая Назарян и други членове на партията.

"Как Гвоздейков е министър, как Вътев е министър, защо не задавете тези въпроси. Най-мечешката услуга на ПП-ДБ им я направиха медиите. 10 месеца нищо не направиха, за да се прекрати доставянето на руски газ. Кръвопролитната война в Украйна ще продължи дълго.", посочи Борисов.

Борисов коментира, че е много изгодно, че България има 20 процента от терминалите на газ в Гърция. По-същия начин стратегическо било значението на договора с "Боташ", когато дойде стратегическата забрана за доставка на руски газ в Европа.

Борисов каза още, че не е прието от Денков и Радев предложението на ГЕРБ за стратегически доставки. Когато Германия и Нидерландия спрат терминалите си за руски газ, тогава Балкански поток ще стане печатница за пари. Стотици милиони печалба се бълват на година, а те си правят комисии. Срамуваме се след вчерашното заседание, каза Борисов и допълни, че ги е срам, че са били с тях.

Борисов коментира и възможността за следизборни коалиции, като обеща изключително позитивна кампания.

Борисов каза, че са възприели като фантазии неговото предложение Асен Василев да остане финансов министър, а Габриел външен. Той се отказал и от отбрана, и от енергетика само да има правителство. Това е трябвало да бъде направено, за да не се счупи държавата.

Борисов припомни и причините да се провали ротацията и да се разтури сглобката - желанието Николай Денков да стане външен министър.

Вече ми омръзна комунисти стари, тъмночервени да връщат в управлението, каза още лидерът на ГЕРБ.