Росица Кирова от ГЕРБ спря микрофона на Мирослав Иванов от ПП-ДБ докато той говореше от трибуната на парламента. Въпреки това, той продължи мисълта си. Кирова го помоли да седне на мястото си, след което по предложение на колегата от ГЕРБ Делян Добрев дискусиите по закона бяха прекратени.

Георги Свиленски от БСП пък "заплаши", че заради поведението на останалите социалистите ще напуснат залата. "2 часа гледаме спор межу 2 лобита - зелени и някакви други, накрая броите депутатите на БСП", направи забележка той.

Въпреки това, не всички депутати от левицата приеха насериозно заканата на Свиленски.Включително това не направи лидерът на БСП Корнелия Нинова, която използва трибуната на Народното събрание за изява.

"Къде е Кирил, Борисов, Пеевски? Иначе спорите цял ден кой е по-велик. Ще ме слушате 3 минути, защото съм единственият партиен лидер в залата", подчерта тя.

"Едните крадоха 15 години , другите решиха, че за 9 месеца ще ги надминат.. Разделихте се предизборно и си обещахте, че след изборите ще опитате да си поделите "плячката" другояче. Тези две лобита в битката помежду си ще съсипят държавата", добави тя.