"Когато осмото джудже заплашва главния секретар, това е голям проблем - това е по-голям проблем от пудела". Това каза Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната" в предаването "На фокус". "Искат да кажат на хората - не излизайте да гласувате, пачките са навсякъде", посочи той и заяви: "Зависи от вас, хора, не от политиците. Ако вие дадете силен мандат България да бъде европейска държава, тя ще стане".

"Гражданите на Израел не заслужават поредна атака, пореден ужас. Съпричастен съм с тях. Конфликтът в Украйна, конфликтът в Израел, Иран и хутите са обща ос на атака, така че западните сили да бъдат максимално разконцентрирани и да се отслаби възможността да има нормален изход", заяви той по повод атаката на Иран към Израел.





"Уроците от последните 9 месеца сме научили. Ако хората ни дадат достатъчно сила на следващите избори, ще покажем, че тези 1 млн. българи не могат да бъдат заобикаляни. Когато си слаб, те стават нагли. Когато си силен, те се съобразяват. А силата не идват от никъде, освен от гражданите. Хората трябва да разберат, че властта е в тях. Зависи от вас, хора, не от политиците. Ако вие дадете силен мандат България да бъде европейска държава, тя ще стане", призова той.


"Всички последни кампании продължават да бъдат за едно и също нещо - да имаме нормални институции, които да разследват всички купове с пачки, а българите да им вярват", посочи той и добави.


"Покрай историята с пачките и кученцата се замаза един огромен проблем - един главен прокурор отива при секретаря на МВР и му казва да си подаде оставката. Защо в една стая ще се намират главен прокурор, шеф на КПКОНПИ, шеф на градска прокуратура и главен секретар? Според мен това е натиск върху Живко Коцев да си подаде оставката".


"Дали има проблем с Живко Коцев, трябва да се провери. Никой не може да го каже от телевизора. Това, за което се борим, е да имаме справедлива съдебна система. Ние бихме дали гръб на всекиго, който е жертва на прокуратура-бухалка", каза Петков.


"Когато осмото джудже заплашва главния секретар, това е голям проблем - това е по-голям проблем от пудела. Пуделът също може да е голям проблем, нека се провери. Аз съм почти сигурен, че ако Живко Коцев не беше подал сигнала срещу главния прокурор, тези снимки нямаше да излязат. Това се прави с цел хората да си кажат "за какво се борим, за какво има въобще избори", смята лидерът на ПП-ДБ и бивш министър-председател.


"Разговарях дълго с Бойко Рашков, питах го защо има такива снимки. Рашков ми даде копия от показанията на Марин Димитров", посочи Петков и заяви, че Димитров е същият човек, за когото преди години Рашков каза, че е бил заплашван от Борисов, че "семейството няма да разбере дали не яде месото му".


Кирил Петков отхвърли твърденията на спекулативни медии, че ГЕРБ иска да помогне за арестуването на Бойко Рашков и Асен Василев.






“Тези жълти сайтове искат да кажат на хората - не излизайте да гласувате, пачките са навсякъде”.


"Направихме много големи грешки последните две години. Но не сме предали хората - не сме направили нищо от корист. Първият път опитахме революционно - бърза смяна на модела. След това няколко броя парламента нямахме правителство. Третият път решихме, че силата на промяната е в хората, не политиците", каза още Петков.


"Сбърках в това, че си помислих, че освен реформата на хартия, може да направим стъпка напред. Не оцених обаче, че когато опре до реално предаване на институционална власт, в момента, в който трябва да пуснат властта, те не са готови", призна той.